کسب مقام نائب قهرمانی لیگ رباتهای پرنده دقتی هوشمند درچهاردهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک، هوش مصنوعی، نمایشگاه ابتکارات و اختراعات - display-page

کسب مقام  نائب قهرمانی لیگ رباتهای پرنده دقتی هوشمند درچهاردهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک، هوش مصنوعی، نمایشگاه ابتکارات و اختراعات

تیم RoboRazi دانشگاه رازی طی این مسابقات در چهاردهمین دوره برگزاری در اردیبهشت 98 به سرپرستی مهندس مهدی حیدریان در مسابقات رباتیک در لیگ پرنده دقتی UAV در میان تیم‌های شرکت‌کننده از دانشگاه‌های مختلف، با افتخار موفق به کسب مقام نائب قهرمانی مسابقات گردید. در طراحی و ساخت این ربات از دانشجویان متخصص در حوزه الکترونیک و برنامه نویسی استفاده شده است.

چهاردهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک، هوش مصنوعی و نمایشگاه ابتکارات و اختراعات با نام RoboNIT 2019 در شهر بابل در 16 لیگ مسیریاب، تعقیب خط، تعقیب خط دانش آموزی، جنگجوی سبک وزن، جنگجوی سنگین وزن، جنگجوی سبک وزن دانش آموزی، پرنده دقتی، پرنده سرعتی، حل ماز، مین یاب دستی، آتشنشان، زیردریایی، شبیه ساز فوتبال دو بعدی، فوتبالیست دانش آموزی، هوش مصنوعی و نمایشگاه اختراعات و ابتکارات با شرکت 300 تیم دانش آموزی و دانشجویی و با حضور 750 شرکت کننده از ایران و همچنین کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، برزیل، و افغانستان در تاریخ 8 الی 10 اردیبهشت ماه در محل مصلای بزرگ دانشگاه نوشیروانی بابل برگزار گردید و این مهم در نوع خود در مسابقات کشوری رباتیک کم‌ نظیر است.

حامیان مادی و معنوی این مسابقات وزارت علوم و تحقیقات، بنیاد ملی نخبگان، شرکت ملی نفت، بانک ملی، بانک تجارت و استانداری مازندران بودند.کارگاه‌های تخصصی آموزشی، نمایشگاه عرضه محصولات ابتکارات و اختراعات نیز همزمان با شروع مسابقات، برگزار گردید.

لیگ پرنده در مسابقات رباتیک هر سال نسبت به سال گذشته شرکت کننده بیشتری را به خود جلب می کند و هدف آن گسترش استفاده ابزاری از این ربات ها و همچنین یک میدان آزمایش قوی برای بررسی نحوه عملکرد و توانایی ربات های پرنده در اجرای عملیات های واقعی می باشد. امید است با پیشرفت در این صنعت جزء کشورهای توسعه یافته ای باشیم که از این علم برای انجام کارهای صنعتی استفاده نماییم.

در این رویداد برخلاف مسابقات گذشته برای ربات های پرنده در لیگ پرنده دقتی امتیاز هوشمند نیز لحاظ گردید بدین صورت که ربات پرنده باید به صورت هوشند اقدام به پرواز و عبور از موانع با توجه به علائمی مانند کدهای QR، کد محل فرود، و پردازش علائم رنگی نصب شده بر روی موانع کند.

ربات ساخته شده یک «ربات کواد کوپتر» می‌باشد که با اپراتور به‌ صورت دید غیرمستقیم و توسط دوربین نصب شده بر روی ربات و همچنین در حالت دوم به صورت کاملا هوشمند و بدون دخالت اپراتورهدایت می‌شود