برگزاری "اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در صنعت آب و برق" در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه رازی

"اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در صنعت آب و برق" در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 10 و 11 دی ماه 1399به میزبانی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه رازی، با همکاری مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی غرب و حمایت شرکت جهان فولاد غرب، به صورت مجازی برگزار گردید.

در مراسم افتتاحیه کنفرانس، جناب آقای دکتر محمدابراهیم اعلمی آل آقا، ریاست محترم دانشگاه رازی و رییس کنفرانس، ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان در کنفرانس، در خصوص ضرورت پژوهش و ارتباط دانشگاه و صنعت، سخنانی را ایراد نمودند. دکتر اعلمی آل آقا بر فعالیت های پژوهشی تقاضامحور، کاربردی و تأثیرگذار در جامعه تأکید کردند و افزودند فعالیت های پژوهشی باید به سمت تقاضامحوری و کاربردی بودن در جامعه سوق داده شود و در نتیجه ارتباط دانشگاه و صنعت بیش از پیش تقویت گردد.

سپس آقای دکتر محسن حیاتی ریاست محترم دانشکده فنی مهندسی و دبیر علمی کنفرانس، ضمن ارائه گزارشی در دو حوزه آب و برق، به شرکت کنندگان خوش آمد گفتند. ایشان ضرورت و هدف از برگزاری کنفرانس را موارد ذیل عنوان کردند:

• آشنایی با چالش های روز صنعت آب و برق
  • ارائه آخرین دستاوردهای دانش آب و برق
  • اشتراک گذاری ایده های نو و تجربیات در صنعت آب و برق
  • گسترش همکاری بین دانشگاهیان، محققان و نخبگان صنعت آب و برق کشور
  • تبادل نظر بین دانشگاهیان، محققان، مدیران و کارشناسان آب و برق برای یافتن راه حل های بهینه برای دغدغه ها و کمبودهای موجود در صنعت آب و برق
  • گسترش پل ارتباطی دانشگاه و صنعت آب و برق

دکتر حیاتی افزودند در این کنفرانس 140 مقاله دریافت شده که 90 مقاله در حوزه برق و 50 مقاله در حوزه آب می باشد.

همچنین در ابتدای مراسم با پخش کلیپی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، یاد و خاطره این شهید والامقام در ایام سوگواری شهادت حضرت زهرای مرضیه (س) گرامی داشته شد.

در ادامه مراسم، جناب آقای دکتر محمدمهدی نوربخش، مدیرکل محترم دفتر پژوهش و فناوری وزارت نیرو به ایراد سخنرانی پرداختند و سخنرانان کلیدی کنفرانس آقای دکتر محمودرضا حقی فام، استاد گروه مهندسی برق دانشگاه تربیت مدرس، آقای دکتر مهدی قمشی، استاد گروه سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز و آقای دکتر حسن بیورانی، استاد گروه مهندسی برق دانشگاه کردستان موارد کلیدی مرتبط با پژوهش های صنعت آب و برق را ارائه نمودند.

در مراسم اختتامیه کنفرانس، آقای دکتر محسن حیاتی ضمن تشکر از کلیه دست اندرکاران و شرکت کنندگان در کنفرانس، خلاصه ای از روند برگزاری "اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در صنعت آب و برق" و نتایج برگزاری کنفرانس را با توجه به محورهای اصلی کنفرانس، (حوزه های آب، برق و انرژی) به شکل ذیل ارائه نمودند:

1-    در حوزه آب، با توجه به کاهش میانگین متوسط بارش کشور و کمبود آب، تأکید بر:

.      کنترل منابع آبی (آب های سطحی و زیرزمینی)

.     طرح گرمسیری

.      اصلاح ساختاری مصرف و مکانیزه کردن سیستم آبیاری کشاورزی

.      هوشمندسازی تصفیه خانه های آب و فاضلاب

.      مدیریت مصرف آب

.    هوشمندسازی در راستای مدیریت و بهره وری آب

2-    در حوزه انرژی:

.     تأکید بر توسعه زیرساخت های انرژی های تجدیدپذیر، مانند انرژی خورشیدی و انرژی باد

.      توسعه نیروگاه های انرژی خورشیدی

ایشان همچنین تعداد مقالات پذیرفته شده در کنفرانس را 75 مقاله عنوان کردند که شامل40 مقاله به صورت برخط و 35 مقاله به صورت پوستر ارائه گردید