نشست انجمن های علمی دانشکده فنی مهندسی با هیأت رئیسه دانشکده

در روز چهارشنبه 22/9/96 نشست انجمن­های علمی دانشکده فنی مهندسی با هیأت رئیسه دانشکده و مشاوران انجمن­های علمی، با محوریت زلزله 21 آبان کرمانشاه در سالن آمفی تئاتر دانشکده فنی مهندسی برگزار شد. در ابتدای جلسه، دکتر محسن حیاتی ریاست دانشکده فنی از دانشگاهیان به عنوان "صاحبان فکر" یاد کردند و گفتند: انتظاری که جامعه از صاحبان فکر دارد این است که به جد وارد میدان شوند. ایشان ضمن ارائه گزارشی از ارتباط با پژوهشگاه بین المللی زلزله  و مهندسی زلزله، جامعه دانشگاه را یک "خانواده" و اعضای انجمن­های علمی را به عنوان "نیروی محرکه" دانشگاه معرفی کردند.

دکتر حیاتی در ادامه مطالبی را بیان و پیشنهاداتی در خصوص فعالیتهای انجمن های علمی دانشجویی دانشکده فنی مهندسی ارائه دادند که رئوس آن به شرح ذیل می­باشد:

1- تقویت بعد پژوهشی انجمن­های علمی با تلاش در زمینه "مقاله­ نویسی" در سطح ملی.

2- برپایی نمایشگاه­هایی با رویکرد  اطلاع­ رسانی و معرفی زلزله و آثار آن و نیز آموزش مقابله با عوارض مخرب زلزله قبل و بعد از وقوع آن و نیز مدیریت بحران در مناطق زلزله زده.

3- نگاه مقاوم­سازی، پدافند غیرعامل و تبیین سیاستهای توسعه در مناطق روستایی و شهری با رویکرد توامند سازی این مناطق در مقابله با حوادث طبیعی.

4- مدیریت شرایط بحران و  امکان سنجی استفاده از تکنولوژی کار آمد جهت امداد رسانی در مناطق بحران زده از جمله ساخت "ربات زنده ­یاب" جهت استفاده در مناطق زلزله زده.

5- استفاده از تکنولوژی­های روز در زمینه ساخت و تولید سازه­ها ی مناسب جهت اسکان موقت زلزله­ زدگان.

6- مدیریت شرایط پس از بحران و تلاش در زمینه افزایش تخصص­ها با توجه به فرصت­های ایجاد­شده.

7- آموزش و آگاه­ سازی احاد جامعه نسبت به زلزله از طریق مستندسازی در قالب فیلم، عکس و حتی طراحی اتاقک مدل زلزله.

در ادامه، دکتر عباس مهروان معاون پژوهشی و اجرایی دانشکده فنی مهندسی به عنوان مسئول مستقیم انجمن­های علمی، نکاتی را بیان کردند؛ ازجمله اینکه : بازسازی فقط یک کار تکنیکی یا با استفاده از ابزار خاصی نیست بلکه طیف وسیعی از فعالیت­ها را شامل می­شود. طیفی که یک سر آن می­تواند از مسائل هنری، ذهنی و باورها شروع شود و سر دیگر آن به مسائل تجربی و علمی ختم گردد و در بین این دو، سایر فعالیت­ها می­تواند تعریف شود که شامل مسائل اجتماعی، اقتصادی، تکنولوژی و ساخت، زیست محیطی و... است که هر کدام از این مسائل به تبع اقتضائاتی که دارد، می­تواند به مسائل ذهنی و هنری یا تجربی ، علمی و فنی تمایل داشته باشد.

از جمله مسائلی که ذهنی، باوری و اجتماعی است و برمبنای هنر می­تواند تعریف شود، "ثبت وقایع" از طریق عکاسی، نقاشی و تهیه طرح است و در بحث تکنولوژیکی، نحوه ساخت و ساز مناسب در مناطق آسیب دیده، استفاده از تکنولوژیهای نو در امر امدادرسانی ،اطلاع­ رسانی و آموزش مردم  و در بحث زیست محیطی، ایجاد شرایط مناسب برای زندگی در مناطق زلزله ­زده را می­توان مدنظر قرار داد.

ایشان در ادامه تأکید کردند که در بحث بازسازی آنچه که تمام فعالیت­های ما را از طیف هنری و ذهنی تا تجربی و علمی پوشش می­دهد "آموزش" به عنوان عاملی حاکم بر تمام فعالیتهای  مرتبط در امر  باز سازی است. چنانکه طبق آیین­ نامه باز سازی مناطق زلزله زده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، در امر بازسازی مناطق زلزله­ زده ، آموزش نیروهای بومی و بکار گیری آنها در روند باز سازی در اولویت قرار دارد.

این بخش می تواند شامل برخی از وظایف  دانشگاه­ در زمینه ارائه شیوه آموزش و الگوی بازسازی  مناطق آسیب دیده باشد و انجمن­های علمی می­توانند در این زمینه فعالیت نمایند.

در ادامه جلسه، آقایان دکتر عبدی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکد فنی، دکتر جعفر معصوم­ پور مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی، دکتر محمدسجاد بیاتی مدیر گروه مهندسی برق، دکتر دبیریان مدیر گروه مهندسی مواد و نساجی و چند تن از رؤسای انجمن­های علمی دانشجویی دانشکده فنی مهندسی نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دادند.